Postopek za dodajanje pdf datoteke v wordpress je skoraj enak, kot za dodajanje slike.

Ko imate odprto stran / prispevek / projekt in ste v načinu prikazovanja okna: grafični prikaz.
Kliknete gumb dodaj predstavnostne datoteke, ki se nahaja nad orodno vrstico za urejanje vsebine.

dodajanje-pdf-wordpress-1.1

Izberete zavihek Naloži datoteke

dodajanje-pdf-wordpress-1.2

 

Ko se vam naloži, preklopite na zavihek Predstavnostna knjižnica.

 

dodajanje-pdf-wordpress-1.3.1

Izberete datoteko pdf, da dobite možnost urejanja. Na desni strani se vam prikažejo podatki o sliki in možnosti urejanja. Besedilo, ki je napisano pri Naslovu je avtomatsko generirano iz imena datoteke. V to polje napišete tekst, ki ga bo obiskovalec videl in bo nanj kliknil, da si prenese datoteko. Kliknite vstavi v prispevek.

Če v to polje napišemo Prenesi datoteko, bo obiskovalec videl povezavo na ti dve besedi.

dodajanje-pdf-wordpress-1.4

Čeprav je najboljše, da se na spletni strani uporablja html koda, je včasih zelo zaželjeno dodati pdf datoteko iz takih in drugačnih razlogov.

3 zadeve je potrebno vedeti o pdf datoteki na spletni strani

  1. Prednost pdf datoteke je v tem, da jo lahko kdorkoli odpre na svojem računalniku. Namreč uporabnik lahko ima računalnik z operacijskim sistemom kot je recimo linux, windows ali apple. Zato je boljše objaviti na spletni strani pdf kot pa dokument v wordu ali excelu.
  2. Nimajo vsi uporabniki interneta naloženega programa za branje pdf datotek. Zato je to možnost potrebno upoštevati tudi pri objavi pdf-ja. Nekaj nasvetov glede objave smo tudi zapisali tukaj.
  3. Glede na to, da vedno bolj uporabljamo pametne telefone za obisk spletne strani, je dobro imeti v mislih tudi to, da prek telefona ni tako enostavno odpreti pdf datoteko. Za dobro uporabniško prakso velja: če imate restavracijo, je dobro da imate jedilnik napisan na spletni strani in ne samo v obliki pdf-ja. Saj v slednjem primeru izgubljate morebitne kupce.

3. nasveti za boljšo uporabniško izkušnjo pri dodanju pdf na wordpress

S temi nasveti boste omogočili vašemu obiskovalcu spletni strani, da lažje pride do željene informacije. Za vas to pomeni, večjo možnost prodaje vaših storitev ali produktov.

1. Vizualna oznaka, da je pdf

Ker spletno stran hitro preletimo, je dobro prej uporabnika vizualno opozoriti, da je na strani naložena datoteka pdf. In da si jo lahko prenese.

Dodamo ikono za pdf. Ikone si lahko brezplačno prenesete iz teh dveh povezav:

iconfinder findicon

2. Dodamo povezavo tudi na ikono

Povezavo na ikono dodajamo, kot da bi jo dodajli na besedilo.

Sliko označimo – kliknemo povezava. Pri tem je dobro, da označite možnost, da se pdf odpre v novem oknu.

3. Program za branje pdf acrobat reader

Poleg tega je dobro obvestiti obiskovalca, da v primeru, če nima programa za branje datotek, da si ga lahko prenese na tej povezavi. In na to besedo dodate povezavo na spletno stran Adobe readerja https://get.adobe.com/uk/reader/.

V primeru, da imate rusko ali angleško spletno stran, je potrebno izbrati jezik za povezavo na Acrobat readerju. Možnost, da lahko jezik spremenite se nahaja v nogi njihove spletne strani – spremeni regijo / zamenjaj jezik.

Če potrebujete pomoč pri uporabi wordpressa, nas lahko kontaktirate. Pomagamo prek programa za pomoč na daljavo.

Pin It on Pinterest

Shares

Delite

na družabnih omrežjih s svojimi prijatelji