1. Enostavnost
Enostavnost daje logotipu prepoznavno obliko, vsestranskost in nepozabnost. Dobri logotipi imajo nekaj nepričakovanega in edinstvenega, ne da bi bili pretirani.

2. Nepozabnost
Logotip mora biti nevsakdanji, poseben ter jasen.

3. Brezčasen
Ali bo prestal test časa? Ali bo še vedno učinkovit čez 10, 20 ali 50 let?

4. Prilagodljivost
Logo deluje učinkovito ne glede na različne medije in uporabo. Iz tega razloga je potrebno oblikovati logotipe v vektorski obliki, da se zagotovi, da so prilagodljivi na vse velikosti. Pri tem je potrebno postaviti naslednja vprašanja: Ali je še vedno učinkovit, če je sprintan? V eni barvi? V obratni barvi (svetel logo na temni podlagi)? V velikosti poštne znamke? Če je velik kot oglasni plakat? V mislih je potrebno imeti stroške printanja. Če se uporablja več barv, na dolgi rok je to dražje za podjetje

5. Primernost
Logotip naj bi bil primeren za določeno nameravano publiko. Uporaba pisave in barve se razlikujejo, če je nekaj oblikovano za otroško trgovino, oziroma če je načrtovano za odvetniško podjetje. Ni pa potrebno, da logotip pove, s čim se podjetje ukvarja.

Logotip izdelamo v vektorski obliki (končnici sta .ai, ali .eps), da je primeren za različne oblike in velikosti tiskanja in objavljanja: od velikosti znamke do plakatov. Logotip predamo naročniku v različnih oblikah datotek:

  • pdf obliki
  • .ai ali .eps.
  • .jpg
  • .png

Pin It on Pinterest

Shares

Delite

na družabnih omrežjih s svojimi prijatelji