Tehnično vzdrževanje spletne strani wordpress in trgovine woocommerce

Varnostno vzdrževanje spletne strani je eden izmed najbolj prezrtih, a v resnici najbolj pomembnih vidikov spletne strani.

Divi Theme Examples

Čeprav jih ne vidite ali občutite, se poskusi vdorov na spletne strani dogajajo vsak dan in če je dobro poskrbljeni za varnost, so mojstri pri tem neuspešni. Tisti, ki pa jim je varnost deveta briga, pa bodo lahko brezbrižnost drago plačali.

Posodabljanje vašega spletišča je pomembno za varnost. Poleg tega je internet tako varnejši za vas in vaše bralce.

vzdrževanje spletne strani

Varnost spletnih strani in trgovin

1

A

vzpostavitev dodatka za varnost

B

dodatek za izdelavo arhivskih kopij

Z

C

posodabljanje WP, teme & vtičnikov

Varnost spletne strani je pomembna predvsem takrat, ko se preko nje izmenjujejo občutljive informacije – tukaj so na udaru predvsem spletne trgovine ter podobne strani, kjer kupci ali obiskovalci v določenem koraku z vami zamenjajo osebne in občutljive podatke. Varna povezava (https) je nedvomno pomembna, ni pa dovolj in nikakor ne pomeni, da ste z njo zaščiteni pred spletnimi nepridipravi. Posledice vdorov na spletne strani so različne, od manj hudih in takih „za hec“, do dejanske kraje podatkov, ki lahko za vas pomeni konkretno poslovno škodo ter izgubo dobrega imena.

Kako pride do vdora in kako ga preprečit?

Načinov, kako lahko vdrejo v spletno stran, je ogromno, a dejstvo je, da je lahko za vdor kriv že slabše napisan vtičnik, ki ste si ga namestili na spletno stran, potem pa ga niste redno posodabljali; ker morda sploh niste vedeli, da morate to početi, ker morda nimata časa, da bi se s tem ukvarjali ali pa morda zato, ker se vam niti ne sanja, kako bi se tega lotili. Razlog niti ni pomemben, dejstvo je, da je redno posodabljanje vtičnikov in tem prvo pravilo za preventivo za varnost spletne strani, temu sledijo še nekoliko bolj napredne rešitve in obvezno ustvarjanje varnostnih kopij.

Kako pa vi skrbite za tehnično vzdrževanje spletne strani ali trgovine?

Če je odgovor nikakor ali pa zelo slabo, ste torej več kot odličen kandidat za spletni vdor, ki pa si ga gotovo ne želite. A brez skrbi – tukaj smo, da vam pomagamo in poskrbimo, da bo vaša spletna stran zaščitena tako, kot mora biti. Zaupajte nam skrb za varnost spletne strani in od zdaj naprej bodite mirni – vaša spletna stran bo popolnoma varna!

Pri naročilu za vzdrževanje spletne strani wordpressa zaradi varnosti upoštevamo svetovno priznane prakse.

Da lahko naredimo primerno ponudbo, kaj bi bilo potrebno urediti, bi od vas potrebovali dostop do administrativnega dela vaše wordpress spletne strani ter uporabniško ime in geslo. V primeru, da bi se odločili za varnostno vzdrževanje wordpress spletne strani ali woocommerce trgovine, bi potrebovali še dostop do gostovanja.

 

Potrebovali smo spletno stran za predstavitev načina vadbe naše jogijske skupine, za samostojno objavljanje novih prispevkov ter možnost spletnega kontakta, ki bi bil namenjen predvsem temu, da bi vsi zainteresirani lažje pristopili k naši jogijski skupini. Tatjana je vse to izpeljala v hitrejšem času od predvidenega, hkrati pa je poskrbela tudi za dodatno varnost in odzivnost spletne strani. Poleg vsega skupaj smo imeli še dve dodatni želji: avtomatsko varnostno kopiranje spletne strani in možnost avtomatskega obveščanja na zadnje objavljene prispevke — in Tatjana je oboje uredila tako, kot smo si zamislili, za kar smo ji resnično hvaležni. Hvaležni smo ji tudi za čist, oranžen barvni dizajn, ki ima za nas še dodaten simbolični pomen, saj ponazarja prečiščeni Ogenj življenja, ki se med jogijsko vadbo aktivira. Užitek in veselje je delati z nekom, ki ti je hkrati pripravljen prisluhniti in hkrati pripravljen urediti tudi vse tehnične podrobnosti, da želena stran lahko zaživi na spletu.

Leo

Vodja radža joge, Joga danes

Pin It on Pinterest

Shares