Wordpress povezava z Mailchimp dostavljalcem e-pošte

Mailchimp je prav gotovo eno izmed bolj svetovno znanih in priljubljenih orodij za pošiljanje spletne pošte.
Divi Theme Examples
Vsak dan ga uporablja več milijonov ljudi, ki pošlje več sto milijonov sporočil! Mailchimp je enostaven za uporabo, zato ga zlahka obvladajo tudi tisti, ki v teh vodah niso najbolj domači.

Temelji na freemium modelu, kar pomeni, da je do določenega števila mesečno poslanih sporočil popolnoma brezplačen.
Dokler vaša baza e-naslovov ne preseže 2 000 ljudi in 12 000 poslanih sporočil mesečno, boste Mailchimp lahko uporabljali popolnoma brezplačno, potem pa boste za storitev odšteli manjši mesečni znesek. Brezplačna različica pa je nedvomno primerna za veliko večino manjših podjetij in posameznikov, ki se ukvarjajo z različnimi (storitvenimi) dejavnostmi.

Zakaj bi sploh pošiljali e-pošto, ali ni to navadno „spamanje“?

Ne bodite eden izmed tistih, ki sklepate po sebi in gladko ignorirate vse, kar vam prileti pod oznako Družabno in Promocije. E-mail marketing je še vedno eno izmed bolj priljubljenih in učinkovitih orodij prodaje, obveščanja in grajenja zaupanja z vašimi strankami, če je le izpeljan pravilno, zato:

  • ne kupujte baz e-naslovov, ampak gradite svojo bazo
  • ne pošiljate samo prodajnih e-novic, bodite tudi informativni
  • spremljajte statistiko in prilagodite pošiljanje e-sporočil navadam uporabnikov
  • e-pošta naj se sklada s celostno podobo vašega podjetja

Se sliši zahtevno? Naj vam zgoraj omenjena izhodišča predstavim bolj podrobno!

Kako zgraditi bazo e-naslovov?

Imejte v mislih, da je pomembna kvaliteta uporabnikov in ne kvantiteta. Nič vam ne pomaga, če imate 10 000 naslovov, od katerih je vsaj tretjina neaktivnih, drugo tretjino vaše podjetje sploh ne zanima ostali pa poštni nabiralnik pregledajo samo občasno. Baza uporabnikov mora biti čim bolj čista in relevantna, samo na tak način je lahko tudi uspešna: obiskovalcu vaše spletne strani ponudite možnost, da se prijavi na vaše e-novičke, mogoče mu lahko v zameno ponudite brezplačno e-knjigo, kodo ugodnosti ali skrivnostno vsebino, ki je dostopna samo posebnim izbrancem.

Kakšna naj bo vsebina za pošiljanje e-pošte?

Tipična napaka začetnikov je, da na veliko pošiljajo samo akcijska sporočila. Čeprav je e-mail marketing odlično prodajno orodje, morate uporabnike speljati okoli… v žep: ponudite jim zanimive novice in vsebino, ki je pri konkurenci ne dobijo. Delajte na zaupanju in spremljajte statistiko! Kdo je odprl e-sporočilo, kdo je nanj kliknil in kdo so tisti uporabniki, ki mojih sporočil ne spremljajo več?

V spletnem svetu je statistika zlata vredna in prav je, da ji namenimo vsaj nekaj pozornosti. Uporabnike, ki redno odpirajo vaša sporočila lahko nagradite s posebno ponudbo samo zanje ali pa pošljite sporočilo samo tistim, ki so zapustili košarico tik pred nakupom. Uporabnike, ki ne odpirajo redno vaših sporočil poskusite ogovoriti na drugačen način: segmentirajte vaše sledilce v različne skupine, glede na njihovo aktivnost, nakupovanje in druge dejavnike, odvisno od vaše dejavnosti. Na tak način bo tudi pošiljanje kampanj bolj uspešno, odziv bo veliko boljši, poleg tega pa prejemniki vaših e-novic ne bodo imeli občutka, da jih spamate – vse skupaj bo veliko bolj personalizirano.

Oblikovanje kampanje

Mailchimp vam nudi kar nekaj vnaprej pripravljenih predlog, ki jih lahko prilagodite po vaši meri: za večjo prepoznavnost dodajte vaš logotip, barve pa spremenite tako, da se bodo skladale s podobo vaše spletne strani. S takim pristopom bo e-pošta, ki jo boste pošiljali, češnja na vrhu torte in nikakor sporočilo z nezaželeno vsebino. Dovolj jasno tudi označite gumb/povezavo „odjavi se“. Eno izmed glavnih načel dobrega e-poštnega marketinga je prav v tem, da skrbite za bazo uporabnikov, poleg tega pa je povezava z odjavo od prejemanja e-novic pri nas tudi zakonsko določena. Če boste pošiljali dobro vsebino, odjav ne bo, v nasprotnem primeru pa naj bo to znak, da morate spremeniti taktiko. Je pa povezava z odjavo za uporabnika gotovo boljša izbira kot da vas „pijavi vsiljeno pošto“, kar se pogosto zgodi v takih primerih. Posledično se lahko zgodi, da se boste vedno pogosteje znašli v mapi z vsiljeno pošto, česar pa si gotovo ne želite!

 

 

Divi Theme Examples

Mailchimp in WordPress

Mailchimp se z lahkoto poveže z vašo WordPress spletno stranjo, a pomoč strokovnjaka ne bo odveč, saj če sami niste dovolj domači s programiranjem, je lahko še tako enostavna zadeva, kot je povezovanje Mailchimpa in WordPress spletne strani konkreten zalogaj. Če še vedno ne gradite baze e-naslovov, naj bo to vaš naslednji korak: kontaktirajte nas in priskočili vam bomo na pomoč!

Pin It on Pinterest

Shares