Na kaj je torej potrebno biti pozoren, da bo izdelava spletne strani rodila sadove in da boste imeli prodajno uspešno spletno stran.

izdelava spletnih strani in trgovin za boljse poslovanje in vecji profit financ

  1. Produkti naj bodo predstavljeni na enem mestu s kratkim opisom in sliko

Kako na spletni strani na čim všečen način prikazati vse storitve ali produkte, je izziv izdelave vsake spletne strani. Jasnost in jedrnatost sta ključ do uspeha. Priporočljivo je vse produkte ali storitve predstaviti na enem mestu, kjer naj ima vsak produkt sličico, kratek opis, ceno, povezavo za daljši opis izdelka in gumb za nakup. Predstavitev vsakega produkta zgolj na svoji strani, bo povzročilo preveč dela za obiskovalca in ga odvrnilo od brskanja po novih produktih ali izdelkih.  Če je vaš produkt drag ali ima veliko konkurenco, ga je pa še posebej primerno predstaviti skupaj z drugimi produkti.

  1. Gumb, ki omogoča »naroči«, »kupi« ali »pošlji povpraševanje«

Pomembno je misliti tudi na gumbe »kupi« in »naroči« oziroma »pošlji povpraševanje«, ki naj bodo postavljeni tako na začetku in koncu predstavitvene strani izdelka. Nekateri obiskovalci se lahko že takoj odločijo za nakup, drugi pa si želijo še več prebrati o vašem izdelku. Obema skupinama je potrebno omogočiti, da se čim bolj udobno premikajo po vaši spletni strani.

  1. Predstavitev storitev naj bo obiskovalcu hitro dostopna

Hitra navigacija do vseh vaših vsebin je zelo pomembna. Ni potrebno na dolgo in široko prepričevati obiskovalce, da se odločijo za vaše storitve. Osnova prodaje na spletu je, da stranko ne silite dolgo klikati, da pride do gumba »naroči« ali »kupi« oziroma »pošlji povpraševanje«. Obiskovalcu je potrebno čim hitreje ponuditi vse, kar ponujate. Tisti, ki so prišli nekaj kupiti, si ne želijo brati dolgih spisov, preden bodo kaj kupili.

  1. Katere so osnovne postavke v navigacijski vrstici

Povezave, ki so pomembne za vašo prodajo, naj bodo dostopne na vseh straneh. To boste najlažje storili, če jih boste postavili v navigacijsko vrstico oziroma meni. Ta je lahko na zgornji levi strani, na vrhu, na desni strani ali na dnu. Meni naj vključuje:

  • Storitve oziroma produkti/izdelki/rešitve – povezava na predstavitveno stran vseh vaših storitev ali izdelkov. Če imate več izdelkov, kot jih lahko vključite na eno stran, ustvarite več strani po kategorijah izdelkov, ki so dostopne iz prve strani.
  • Cenik
  • Kontakt
  • O nas
  1. Cenik naj bo na hitro dostopnem mestu

Pri izdelavi vaše spletne strani se odločite jasno prikazati cenik. Raje ne skrivajte cenika pred svojimi obiskovalci na način, da jih seznanite s cenikom šele, ko pritisne gumb »kupi«, »naroči« ali »pošlji povpraševanje«. Prav tako ni smiselno imeti cenik, ki je postavljen na težko dostopnem mestu stran od glavne strani ali od seznama vaših izdelkov.

Nakupovanje prek spleta je podobno običajnemu nakupovanju po trgovinah. Ko v izložbi vidite nekaj, kar bi radi imeli, vas najprej zanima cena. Tudi potencialno stranko, če ji je všeč vaša spletna stran in storitev, najprej zanima cena vaše storitve.  Zaradi zasičenosti spleta si vsakdo želi čim prej priti do želene informacije. En klik, da oseba pride na vašo spletno stran. Drug klik, da si ogleda storitve bolj podrobno. Tretji klik, da si ogleda ceno. 

 

Pin It on Pinterest

Shares

Delite

na družabnih omrežjih s svojimi prijatelji