Splet nam nudi obilo možnosti za uspeh in prodaja je samo ena izmed njih. Prodaja v nekaterih primerih predstavlja dodaten vir prihodkov, tisti, ki so bolj podjetni pa lahko na spletu zaslužijo dovolj, da hobi postane način življenja. Jasno je, da se to ne zgodi čez noč, ampak s trdim delom, veliko mero potrpežljivosti in pravo strategijo. V tokratnem prispevku vam ponujamo nekaj idej, kako povečati prodajo preko spletne strani ter nekaj izhodišč, kako zaslužiti preko spleta.

Kako povečati prodajo preko spletne strani

Kako povečati prodajo preko spletne strani?

Če imate spletno trgovino, se gotovo sprašujete, kaj lahko še naredite, da povečate prodajo preko spletne strani? Pogosto je tako, da smo omejeni z oglaševalskimi sredstvi in si večina ne more privoščiti velikih in dragih marketinških kampanj in akcij. Lahko pa si privoščite odlično vsebino, redno pošiljanje novičk in aktivno udejanjanje na socialnih omrežjih. V večini primerov boste to plačali samo s časom, ki ga boste vložili v pripravo vsebine. In zakaj je to tako pomembno?

  • Pisanje prispevkov ali bloga

S pisanjem prispevkov na točno določene ključne besede in besedne zveze, ki zanimajo vaše kupce, se boste na Googlu uvrstili višje, kar pomeni, da vas bodo stranke našle lažje in to popolnoma brezplačno. Vsebina naj ima informativno in dodano vrednost in jo pripravite tako, da bo zajela potrošnike v različnih fazah nakupnega procesa: tiste, ki se za nakup komaj odločajo in so v fazi raziskovanja ali pa tiste, ki so tik pred nakupom, a preverjajo, pri komu se bolj „splača“.

  • Pošiljanje e-novic

Vsebino, ki objavljate na spletni strani, redno pošiljajte tudi tistim, ki so prijavljeni na vaše spletne novice, morda jih bo prav ta prispevek spodbudil k dodatnemu nakupu! Ali nimate te možnosti, da se obiskovalci spletne strani lahko prijavijo na vaše e-novice? To morate nemudoma spremeniti, pri tem vam z veseljem pomagamo!

  • Socialna omrežja

Vsebino seveda tudi delite na socialnih omrežjih. Facebook je v Sloveniji daleč najbolj priljubljen, uporabite pa lahko tudi druga omrežja, ki ustrezajo vašemu kontekstu. Na tak način dosežete tudi ljudi, ki vas sicer ne bi odkrili sami po sebi.

Če pa nimate spletne trgovine, se lahko odločite za katero izmed drugih vrst monetiziranja vaše spletne strani.

Kako zaslužiti s spletno stranjo?

Jasno je, da je tuji trg temu bolj naklonjen (nenazadnje je tudi večji), a tudi slovenski spletni prostor omogoča čisto dovolj, da naredimo prve korake in pridobimo na samozavesti. Splet ponuja različne možnosti zaslužka in če želimo pri tem biti uspešni (beri: dejansko nekaj zaslužiti), se moramo temu 100 % posvetiti in pustiti času čas, saj se nič ne zgodi čez noč.

  • Oglasi in prodaja oglasnega prostora

To je najpogostejša oblika zaslužka preko spletne strani. Predpogoj za uspešnost je dobra SEO optimizacija in zadostno število obiskov oz. obiskovalcev na dnevni ravni. V kolikor želite na spletni strani tržiti oglasni prostor, morate izbrati pravo nišo, kjer obstaja ugodno razmerje med ponudbo in povpraševanjem.

  • Affiliate marketing

Takoj za oglasi in prodajo oglasnega prostora, je affiliate marketing eden izmed priljubljenih načinov, kako mesečno zaslužiti nekaj dodatnega denarja. Affiliate marketing v slovenskem jeziku pomeni „partnersko trženje“, v praksi pa pomeni, da promovirate tuje izdelke, pri čemer od vsake prodaje dobite provizijo. Ponudniki so različni, od računalniške opreme do rezervacije počitnic, izberite nišo, ki vam je blizu in o kateri radi pišete ter se povežite s ponudniki, ki omogočajo dobre pogoje!

  • Ponudite del vsebine, ki je plačljiv

Ta način postaja v tujini vse bolj priljubljen. Primeren je za novičarske portale, avtoritativne bloge z veliko vsebine ali pa za tiskane revije, ki ponujajo del vsebine tudi na spletu.

  • Prodaja digitalnih produktov, kot so e-knjige ali glasba

Zanimanje za e-knjige je vedno večje in tudi slovenski bralci rade volje prelistamo digitalne knjige. Zakaj ne bi poskusili s čim podobnim? Prodajate lahko tujo literaturo v e-obliki ali pa lastne priročnike in knjige z nasveti. Če ustvarjate glasbo, jo lahko ponudite v digitalni obliki.

Upamo, da smo vam z naštetimi idejami vsaj malo pomagali. V kolikor potrebujete pomoč pri uresničitvi vaše ideje, nas kontaktirajte!

Kako povečati prodajo

Pin It on Pinterest

Shares

Delite

na družabnih omrežjih s svojimi prijatelji