Izdelava spletne trgovine WooCommerce ponuja odlično odskočno desko za vse tiste, ki se želite preizkusiti v spletni prodaji. Z WooCoommercom boste vašo WordPress spletno stran enostavno nadgradili v trgovino, poleg tega pa se lahko spletne prodaje lotite po postopoma, kar je bistvena prednost za vse tiste, ki vam postavitev spletne trgovine predstavlja (pre) visok strošek. Spletno trgovino lahko namreč izdelamo po korakih in jo sproti prilagajamo vašim potrebam. Statistika kaže, da je izdelava spletne trgovine WooCommerce, silno popularna, saj poganja 37% vseh trgovin na spletu.

 

izdelava spletne trgovine woocommerce je silno popularna

vir: http://trends.builtwith.com/shop

Glavne prednosti WooCommerce spletne trgovine

Poleg WooCommerca obstaja še kar nekaj drugih platform, ki omogočajo spletno prodajo. Gotovo ste že slišali za Magento ali Shopify. Obe od naštetih imata svoje prednosti, ampak mi še vedno navijamo za WooCommerce:

  • osnova temelji na freemuim modelu, kar pomeni, da je WooCommerce v osnovi brezplačen. Na izbiro so brezplačni in plačljivi dodatki (plugini), odvisno od funkcionalnosti. Za manjšo spletno trgovino je osnovni WooCommerce za začetek že precej.
  • WooCommerce je primerna rešitev za manjše trgovine oz. take, ki nimajo več kot 5000 izdelkov, kamor se uvršča večina povprečnih spletnih prodajalcev.
  • ko prerastete osnovni (freemium) model, ga lahko z počasi nadgrajujete in razširjate z dodatnimi funkcionalnostmi.
  • urejanje izdelkov je enostavno in intuitivno, prav tako dodajanje kuponov za ugodnosti ali različnih akcijskih popustov.
  • možnosti za razširitev funkcionalnosti so praktično neomejene.

In prav te razširitve omogočajo nadgradnjo spletne trgovine ali pa različne prilagoditve po meri, spet odvisno od tega, kaj prodajate. Spletna trgovina s potrošnim materialom ima gotovo drugačne potrebe kot trgovina, kjer je zaradi narave izdelkov malo vračajočih kupcev, ali pa je čas med prvim in drugim nakupom bistveno daljši. Ali v slednjem primeru res nujno  potrebujete klub ugodnosti in zbiranje točk zvestobe? Mogoče čez nekaj časa, a gotovo ni to trenutna prioriteta, zato jo lahko brez večjih zadržkov preložite v plan za prihodnji mesec.

ugodna-izdelava-spletne-trgovine-za-enostavno-urejanje

Če se boste dovolj dobro znašli v tem okolju, si lahko z nekaj spretnosti in tehničnega znanja razširitve namestite tudi sami, sicer pa vam z veseljem priskočimo na pomoč. V vsakem primeru pa boste pri urejanju spletne trgovine popolnoma samostojni, saj WooCommerce temelji na istem principu kot WordPress in sledi temu, da lahko spletno trgovino vodite popolnoma samostojno, seveda ob predpostavki, da na začetku vložite nekaj energije v primerno izobraževanje. Brez tega prav gotovo ne bo šlo.

Hitra izdelava spletne trgovine Woocommerce

Do vaše spletne trgovine lahko enostavno pridete že, če kupite pred-dizajnirano obliko. Da bo spletna trgovina odlično delovala, je pomembno izbrati preverjeno-odlično-tehnično-narejeno predlogo. Nam je všeč svetovno znani slovenski ponudnik WordPress in Woocommerce tem, Proteus Themes, ki izdeluje odlične teme. So prilagojene za tablice in mobilnike, ter primerne za hitro nalaganje in kompatibilne z različnimi dodatki za spletno trgovino. Nekaj vzorcev prilagamo.

 

Izdelave spletne trgovine se lotimo po korakih

Ključ za uspeh vsakega spletnega projekta je prava strategija. Ne pustite se prepričati lačnim očem, ki bi imele veliko spletno trgovino s funkcionalnostmi, ki jih na začetku morda sploh ne potrebujete ali pa so preveč kompleksne za vašo malo spletno prodajalno. Da, res je, sodobna tehnologija omogoča čudeže in nešteto dodatkov za povečevanje prodaje, a dajte za začetek premislit, kaj od tega resnično potrebujete.

Vsak dodatek,  vsak vtičnik ali posebna rešitev po meri namreč prinese dodatne stroške in če si jih na začetku ne morete privoščiti, je veliko bolj smiselno, da določite prioritete, načrt, kako bo potekala „gradnja“ trgovine in se tega lotite v okviru vaših finančnih zmožnosti. Popolnoma brez smisla je, če odlašate zaradi tega, ker vam manjka tistih par 100 € za super dodatek, za katerega pa sploh ne veste, če ga boste rabili – imeli bi ga, ker ga imajo drugi. Ampak, pomislite: kako veliki so tej drugi, kako veliko trgovino imajo in koliko časa so že na sceni? Tudi največje spletne trgovine niso zrasle čez noč. Izdelava spletne trgovine WooCommerce je zato lahko cenovno ugodna.

najbolj razsirjena oblika spletne trgovine je woocommerce na svetu

Pin It on Pinterest

Shares

Delite

na družabnih omrežjih s svojimi prijatelji