WordPress sistem za urejanje spletnih strani je bil sprva namenjen urejanju in objavljanju blogov, danes pa je eden izmed svetovno najbolj priljubljenih vmesnikov za urejanje, izdelovanje in oblikovanje spletne strani: poganja več kot 25 % vseh spletnih strani na svetu, govorimo o milijonski številki!

Izdelava spletnih strani wordpress in njene prednosti

izdelava-spletnih-strani-wordpress

Izdelava spletnih strani v wordpressu

Glavne prednosti uporabe WordPress spletne strani so predvsem preprostost uporabe, možnost postopnega nadgrajevanja in enostavno dodajanje različnih funkcionalnosti: spletna stran lahko raste skupaj z vašim podjetjem in jo sproti prilagajate vašim trenutnim potrebam. WordPress spletna stran je odlična izbira tako za preproste kot bolj kompleksne projekte, v nadaljevanju si poglejte nekaj njenih bistvenih prednosti.

5 glavnih prednosti uporabe WordPress spletne strani

1. Urejanje spletne strani brez znanja programiranja

Urejanje vsebine na spletni strani je podobno urejanju Wordovega dokumenta. Na enostaven način lahko dodate besedilo, slike, video ali pdf dokumente, pri čemer ne potrebujete pomoči strokovnjaka – programerja. WordPress resnično teži k temu, da bi spletne strani in njihovo urejanje bilo dostopno širši množici in ne samo peščici strokovnjakov, ki obvladajo programiranje. Z nekaj osnovnimi navodili in konstrukcijami vam obljubim, da boste kmalu postali popolnoma suvereni in samostojni.

2. Enostavno oblikovanje

Vsako WordPress temo – predlogo lahko uredimo tako, da se popolnoma sklada s celostno grafično podobo vašega podjetja. WordPress teme bi lahko najlažje opisali tako, da so to „oblačila“ za vašo spletno stran oz. njena zunanja podoba. Kljub temu, da je večina WordPress tem oblikovno že dodelanih in so pripravljene za takojšnjo uporabo, se pogosto zgodi, da pripravljene predloge niso popolnoma v skladu z oblikovno podobo vašega logotipa, vizitk, podjetja, a k sreči lahko to popravimo in temo prilagodimo tako, da bo se bo zlila z vašo celostno grafično podobo.

3. Dodajajte različne uporabnike

V kolikor si želite, da bi spletno stran urejali tudi vaši sodelavci, jih lahko na enostaven način dodate kot uporabnike, ki lahko dodajajo nove prispevke ali urejajo spletno stran, odvisno od pravic, ki jih določite. To je posebej praktično takrat, ko želite nekoga zadolžiti za objavljanje novic ali pisanje bloga, vi pa ne najdete časa, da bi se ukvarjali z objavo prispevkov.

4. Enostavna nadgradnja spletne strani

Če ste v spletnem svetu novi, se pogosto zgodi, da imate z vašo bodočo spletno stranjo previsoke ambicije in nanjo želite vključiti preveč stvari (in na koncu vas to tudi drago stane!) ali pa se uštejete in je spletna stran premajhna za vaše potrebe. No, to ni nikakršen problem, saj je WordPress narejen tako, da lahko spletno stran postopoma nadgrajujete, odvisno od trenutnih potreb in nenazadnje tudi finančnega stanja. Začnite z enostavno, predstavitveno spletno stranjo, ki ji čez nekaj časa dodate blog ali novičke, trgovino ali katero podobno funkcionalnost, ki vam bo pomagala pri poslovanju. Omejitev praktično ni, blog lahko spremenite tudi v portal.

5. Različni vtičniki za nešteto funkcionalnosti

Vtičniki – plugins so ena izmed večjih prednosti WordPressa, saj lahko razširijo funkcionalnost osnovne spletne strani praktično v vesolje: dodajte koledar dogodkov, video galerijo, povežite se z različnimi socialnimi omrežji ali pa na spletni strani omogočite pogovor v živo… Prav verjetno ni funkcije na tem svetu, ki je vtičnik ne bi omogočal. A kljub vsemu je z njimi potrebno ravnati pazljivo in ohraniti zdravo mero pameti pri njihovi uporabi, saj lahko v primerih izrabe upočasnijo nalaganje spletne strani. Vtičniki so brezplačni ali plačljivi, odvisno od tega, kaj potrebujete, v večini primerov pa lahko sklenete nakup po ugodni ceni.

Ne veste prav dobro, kako bi se lotili vaše WordPress spletne strani? Najbolje bo, da nas kontaktirate in skupaj poiščemo rešitev!

5-glavnih-prednosti-uporabe-WordPress-spletne-strani

Pin It on Pinterest

Shares

Delite

na družabnih omrežjih s svojimi prijatelji