Izdelava lastne WordPress spletne strani je lahko enostavna, če imate nekoga, ki vam omogoča, da boste s končnim rezultatom zadovoljni.

Ena WordPress tema lahko omogoča naslednje oblike spletne strani. Lahko pa je tudi drugačna. Oblika je ovisno od vas, kot lastnika spletne strani :).

 

Oblika spletne strani je odvisna od tega:

  • kaj želite videti na svoji spletni strani,
  • katero je vaše področje delovanja,
  • kakšno vsebino imate,
  • kakšen ciljno skupino ter
  • kakšen cilj imate z njo,
  • kaj želite doseči.

Dizajn spletne strani je rezultat premišljenega načrta postavitve vsebine, glede na to, kaj želite s spletno stranjo doseči. Obstajajo pa nekatera pravila, ki se jih je dobro držati pri izdelavi spletne strani, da bi dosegli določene ciljane rezulate. O tem se lahko pogovorite z vašim spletnim oblikovalcem oziroma izdelovalcem, saj je odvisno od projekta do projekta ter vašega namena.

Izdelava spletne strani je lažja in obrodi lahko dobre rezultate:

  1. Pred izdelavo spletne strani je zaželjeno imeti skiciran načrt, kje se bo kakšna vsebina nahajala. Pomaga, da bo lažje potekala izdelava spletne strani.
  2. Poleg tega je potrebno imeti v mislih tudi to, kakšno izkušnjo želite z vašo spletno stranjo dati vašemu obiskovalcu ter morebitnemu kupcu. Cilj je ponavadi, da morebitni kupec čim lažje pride do želene informacije.
  3. Obenem da bo lažje oblikovati spletno stran, je zaželjeno da imate izbrane strani, ki so vam všeč. Lahko izberete  iz različnih strani, različne oblike in postavitve. In jih potem skupaj zložite na svoji strani.

Pozornost pri oblikovanju za različne naprave: tablice in mobilniki

Vedno več uporabnikov obiskuje spletne strani in išče podatke na njih prek pametnih telefonov. Zato je dobro imeti v mislih to, da se bo vašo spletno stran lahko dobro uporabljajo tudi na mobilnih napravah. Da bodo ključni podatki vedno na dosegu roke.

Poleg tega je dobro imeti v mislih, da obiskovalci vaše spletne strani na tablicah lahko enostavno tapkajo s prsti po menujih. Zaradi tega, ker so naprave z različnimi zasloni je dobro, da vsebino razdelite na čim manj rubrik v menujih, a vseeno tako da se bo uporabnik znašel na vaši spletni strani.

Prednost WordPress spletne strani

Čez čas, ko imate veliko podatkov in bi radi modernejšo obliko, je dokaj enostavno to narediti z WordPress spletno stranjo. Potrebujete nekoga, ki tehnično odlično pozna WordPress, ter se spozna na spletno oblikovanje in boste imeli novo spletno stran. Na ta način boste privarčevali s časom in denarjem. Poleg tega boste ohranili vašo vsebino, na kateri ste dotedaj delali. Lahko pa se boste odločili tudi, da boste imeli spletno trgovino. Pri tem zelo olajša ter poceni izdelavo spletne strani, tema, ki to funkcijo že podpira.

Priporočilo za WordPress lastnike: tehnične posodobitve

Da vam bo vaša spletna stran dobro služila, pa je priporočljivo spletno stran tehnično posodabljati: temo, vtičnike ter sistem. Posodobitve so zaželjenje ne samo zaradi hittro spreminjajojče se tehnologije, temveč tudi zaradi tega, da vam ne bo potrebno celotne strani na novo postavljati, ker boste izgubili podatke. Poleg tega je priporočljivo investirati v nakup teme pri proizvajalcu, ki bo ostal na tržišču. In bo svoje teme tudi redno posodabljal. Če ne poznate WordPress trga s temami, je odlično naložen denar, če ga investirati v nakup ene od tem slovenskega proizvajalca ProteusThemes.

Pri Soncartu vemo kako z WordPressom. Če imate obstoječo spletno stran in bi jo radi znali boljše uporabljati oziroma bi radi samostojno izdelali spletno stran, vas vabimo na WordPress izobraževanje oziroma da nam pišete na info@soncart.net

 

Pin It on Pinterest

Shares

Delite

na družabnih omrežjih s svojimi prijatelji