Pogosto dobim vprašanje, zakaj so potrebne posodobitve spletne strani, ki jih lahko samostojno urejamo. Vse spletne strani, ki jih lahko samostojno urejamo preko nekega vmesnika, je potrebno tehnično posodabljati zaradi varnosti in tehnološke funkcionalnosti. Pri tem ni pomembno, kdo je sistem razvil: ali ga je razvilo neko podjetje, ki si ga lasti, oziroma je ta sistem eden od svetovno uporabljenih odprtokodnih rešitev, kot je WordPress, Joomla ali Drupal.

vzdrzevanje-spletnih-strani-trgovin

1. Zakaj bi bil WordPress kot svetovno uveljavljena spletna aplikacija kaj drugače obravnavan kot Microsoft ter Apple?

Pri uporabi Apple in Microsoft rešitev je samoumnevno, da je potrebno računalnik posodobiti. In tudi včasih kakšne stvari, ki so prej delale zaradi tega ne delajo. Poiščemo alternativo temu. WordPress je za razliko od teh dveh korporativnih produktov, narejen na podlagi tega, da ga upravlja skupnost razvijalcev iz celega sveta in je na voljo kot svobodna platforma in ni v lasti nekoga. Vendar ima enake zahteve in zakonitosti obnašanja kot Apple in Microsoft.

2. Da boste imeli dobro poslovno podobo na trgu in med uporabniki

Če je spletna stran okužena in vi ne veste za to, vendar pa je prijavljena kot okužena, se pojavi okno na vaši strani v stilu: To spletno mesto je okuženo.

Kaj je potrebno narediti v tem primeru?

  1. Potrebno je locirati, kje je bil vdor, očistiti stran, vdor ustaviti ter tehnično zaščititi spletno stran, da se stvari spet normalizirajo.
  2. Če nimate najnovejše varnostne kopije spletne strani pred vdorom, potem zna proces včasih trajati, da se uredijo zadeve.
  3. Predno se sporoči naprej, da je vse ok, je zaželjeno opraviti teste za varnost, da je zadeva res ok.
  4. Čez čas, ko so vidni ponavljajoči se rezultati, pa je potrebno pisati na Google in jim po elektronski pošti sporočiti, kaj je bilo narejeno in jih prositi, da vašo spletno stran na novo indeksirajo.

3. V kolikor je vaša spletna stran okužena, vpliva tudi na druge gostujoče domenske strani

Ena “shekana” spletna stran zna včasih povzročiti škodo tudi drugim domenskim stranem, ki so naložene na strežniku. To potegne za seboj precej negativen vpliv na uvrstitev na iskalnikih za vse gostujoče spletne strani.

4. Prednosti WordPress strani oziroma Woocommerce trgovine za tehnične posodobitve

  1. WordPress je, izmed trojice svetovno priznanih sistemov za urejanje, najlažje tehnično posodabljati.
  2. Če se boste odločili spletno stran redno tehnično posodobaljati, boste na dolgi rok lahko prihranili na času in denarju. Imeli boste lahko najnovejše funkcionalnosti in zaščito. Vaši spletni strani lahko čez čas “samo zamenjate obleko” in imate novo spletno stran v koraku s časom.
  3. Če rabite novega tehničnega administratorja za ureditev WordPressa ali Woocommerca niste odvisni od samo tistega, ki vam je naredil spletno stran. Lahko poiščete alternativo na http://www.wpslovenia.si/
  4. Izdelate si lahko enostavno samostojno varnostne kopije, če ima vaš ponudnik gostovanja Cpanel za nadzorno ploščo. Poleg Cpanela imajo tudi odlično podporo ter strežnike pri Neo-serv.

Če bi hkrati želeli izvedeti še to, kakšne so posledice negativnega SEO (search engine optimization = optimizacija za spletne strani) in kako vse to preprečiti, je tukaj
https://blog.kissmetrics.com/spammers-and-negative-seo/

enakezakonitosti-veljajo

 

 

Pin It on Pinterest

Shares

Delite

na družabnih omrežjih s svojimi prijatelji