Zunanje povezave so zelo pomemben način, kako povečati obiskanost vaše spletne strani. Spodaj so zapisani načini, kako kvalitetno ustvariti zunanje povezave s pomočjo socialnih mrež in iskalnikov.

1. Pišite uporabno, zanimivo in svežo vsebino

Najbolj enostaven način povečati obiskanost vaše spletne strani je s pogostim objavljanjem zanimive in uporabne vsebine. Če vaša vsebina ni uporabna in redno posodobljena, je nihče ne bo želel brati. Naj bo vaša vsebina dovolj zanimiva in sveža, da jo drugi radi delijo.

2. Ustvarite vsebino, ki jo drugi z veseljem delijo

Nekatere vsebine so na splošno zanimive za deliti. Sem sodi na primer informativna grafika, poučna vsebina, slikice, raziskave, video in e-knjige. Ljudje na splošno imajo radi vizualno stimulacijo, zato slike predstavljajo pomembno vsebino, ki jo bodo obiskovalci z veseljem delili naprej.grajenje-povratnih-povezav

3. Izogibajte se oblikovanju, ki uničujejo uporabniško izkušnjo

Premislite, ali bi vi osebno raje delili s svojimi obiskovalci spletno stran, ki je lahko berljiva, ali stran, kjer morate preklikati 10 strani, da bi prebrali vso vsebino. Tudi strani, ki se počasi nalagajo zaradi oglasov in slikic, bodo privabile manj ogledov kot enostavne spletne strani, ki se hitro naložijo. Ko ustvarjate spletno stran, vedno najprej pomislite na vašega obiskovalca. Tako se bo promet povečal po naravni poti.

4. Ustvarite informativne in FAQ strani

Ljudje radi delijo strani, ki nudijo množico uporabnih informacij. Ustvarite sezname s povezavami na vaše najboljše vsebine skupaj s kratkim opisom. Ustvarite tudi strani z najbolj pogostimi vprašanji (FAQ) glede vsebin, ki se nanašajo na tematiko vaše spletne strani. Dopolnite jih s kratkimi odgovori in povezavami na objave na vaši spletni strani.

Tudi seznami, ki nudijo povezave na zunanje spletne strani, so uporabni. Na primer strani kot so »Seznam 15 strani za lažje in varno kampiranje« ali »Seznam 10 povezav, ki vam olajša
življenje pri nakupu hiše« ljudje pogosto radi delijo. Pri tem ob povezavah ponudite nekaj opisov, da bodo Google in drugi iskalniki imeli kaj za skenirati.

5. Objavljate vsebino drugih avtorjev

Objave z vsebino drugih avtorjev pomagajo deliti uporabno vsebino, povezati vašo spletno stran z iskalniškimi radarji drugih strani in pomagajo k ustvarjanju zunanjih povezav na vašo spletno stran. Če so objave vsebin drugih avtorjev zanimive, jih bodo ljudje delili.

6. Ponudite uporabne podlage, delovne liste in uporabne dokumente

Ali obstajajo katere podlage, delovni zvezki, načrti ali drugi dokumenti, ki jih vaši obiskovalci potrebujejo? Ponudite brezplačno nalaganje takšnih dokumentov na vaši spletni strani. Na primer stran z grafičnim oblikovanjem lahko ponudi podlago za ustvarjanje Facebook ali Twitter naslovne slike. Brezplačno vsebino ljudje radi delijo!

7. Pišite in objavljate kvalitetno gostujočo vsebino

Pisanje člankov kot gost na drugih spletnih straneh je odličen način, kako povečati povezave na vašo spletno stran. Izberite kvalitetne spletne strani in napišite članek za njih.

8. Ponovno uporabite svoje objavljene članke

Predelajte svojo že objavljeno vsebino in objavite novo verzijo kje drugje na spletu. Pri tem vedno napišite povezavo na svojo spletno stran.

Pin It on Pinterest

Shares

Delite

na družabnih omrežjih s svojimi prijatelji