WordPress omogoča stran ali trgovino, ki raste skupaj z vašim poslovanjem.

Če uporabljate WordPress spletno stran ali Woocommerce trgovino, ki je dodatek za wordpress, smo tukaj pripravili kratko predstavitev, kaj je potrebno vedeti o WordPressu.

wordpress-lastnik

1. Predstavitev WordPress sistema za urejanje

WordPress, je eden izmed najbolj priljubljenih sistemov za urejanje spletnih vsebin in je na začetku deloval kot bloggerska platforma.Po priljubljenosti v primerjavi z drugimi urejevalniki spletnih vsebin (CMS) sodi v sam svetovni vrh in ni čudno, da tudi uradno poganja kar četrtino vseh svetovnih spletnih strani (milijonska številka). WordPress je odprtokodni sistem, kar pomeni, da lahko pri razvijanju in nadgrajevanju sistema sodeluje čisto vsak, ki ima ustrezno znanje.

2. Enostavno do novega dizajna

Bistvenega pomena pri WordPressu je to, da lahko spletni strani zamenjamo obliko in vaša spletna stran ima novo podobo. Kar na dolgi rok poceni izdelavo spletne strani. Da bi se to lahko izvedlo, pa je pomembno, da spletno stran tehnično vzdržujemo iz varnostnih razlogov.

Ker se tehnologija hitro spreminja in glede na povedano, dlje časa kot se spletna stran ne posodablja, več možnosti je, da bo potrebno spletno stran na novo postaviti.

3. Dodatne funkcionalnosti, ki jih sistem omogoča

Izdelava WordPress spletnih strani ni omejena samo na preproste predstavitvene spletke. Praktično ni funkcionalnosti, ki je ne bi morali ustrezno implementirati na spletno stran.
Najlažji in najbolj cenovno ugoden način so vtičniki (plug-in), ki si jih lahko predstavljate kot dodatke za WordPress spletne strani.

wordpress-dodatne-funkcionalnosti

Včasih bi zato potrebovali rešitve po meri, ki bi bile potratne v časovnem in finančnem smislu, danes lahko večino takih zahtev rešimo s pomočjo vtičnikov, dodatkov, ki omogočajo prav te funkcije. Nekateri vtičniki so brezplačni, drugi plačljivi, vzpostavitev je relativno enostav-na, sploh v z rešitvami po meri. A to spet ne pomeni, da lahko vse rešimo samo z nekaj kliki…

4. Varnostno vzdrževanje spletne strani

Varnostno vzdrževanje spletne strani je eden izmed najbolj prezrtih, a v resnici najbolj pomembnih vidikov spletne strani. Čeprav jih ne vidite ali občutite, se poskusi vdorov na spletne strani dogajajo vsak dan in če je dobro poskrbljeni za varnost, so mojstri pri tem neuspešni.

Dejstvo je, da je redno posodabljanje vtičnikov in tem prvo pravilo za preventivo za varnost spletne strani, temu sledijo še nekoliko bolj napredne rešitve in obvezno ustvarjanje varnostnih kopij. Priporočamo vsaj 1x izvedbo varnostnih posodobitev.

5. Programerji WordPressa so iz celotnega sveta

Vtičnike in teme razvijajo programerji (90.000+) iz celotnega sveta, ki jih obenem tudi tehnično posodabljajo.

Včasih se zgodi, da programer ne posodablja vtičnika ali WordPress teme, tako da se zna zgoditi, da je potrebno najti novo alternativo tej funkcionalnosti in vsebino, ki je bila vezana na ta vtičnik na novo vzpostaviti. Obstajajo tudi variacije, da vtičnik, kljub temu, da je posodobljen, ne deluje več pravilno oziroma ni kompatibilen z drugimi funkcionalnostmi na strani. Oziroma kakšna druga funkcionalnost ne deluje. Zato je potrebno potem določene zadeve na novo postaviti.

Potrebujete pomoč pri spletni strani, kontaktirajte nas.

 

Pin It on Pinterest

Shares

Delite

na družabnih omrežjih s svojimi prijatelji