Pri izdelavi spletne strani se pogosto gleda na to, da se jo izdela kot spletno brošuro vašega podjetja, kjer si obiskovalci lahko malo več preberejo o vašem podjetju in storitvah oziroma produktih. Vendar to ni uspešna spletna stran.

uspesna-spletna-stran

Uspešna spletna stran je tista, ki doseže vaše zastavljene spletne cilje.

Kakšni so lahko cilji spletne strani?

Cilj spletne strani je, da lahko:

 1. Prodate več produktov prek spletne trgovine ali spletne strani
 2. Povečanje možnosti prodaje
  V potencialnem kupcu je potrebno vzbuditi interes po vaših produktih oziroma, da pošlje povpraševanje po vaših storitvah.
  Večjo možnost prodaje lahko dosežete z ustvarjanjem seznama zainteresiranih za vaše produkte ali storitve. Te si lahko pridobite prek poziva na prijavo na vaše zanimive elektronske novice oziroma objave.
  Ali pa z brezplačnim darilom uporabne e-knjige, ki je povezana z vašim področjem delovanja in bi obiskovalce zanimala.Če imate spletno trgovino lahko recimo ponudite, da bodo prijavljeni na vaše novice prejemali kupone za popust oziroma imeli možnost cenejšega nakupa produktov ali storitev.
 3. Več kupcev je možno doseči z lepo oblikovano spletno stranjo ter odlično uporabniško izkušnjo ob obisku vaše spletne strani ali trgovine. Pri tem je tudi pomembno, da je na vaši spletni strani uporabna vsebina, ki jih bo zanimala;).
 4. Več klicev v vašem podjetju za poizvedovanja in naročila.
 5. Več naročnikov vaših elektronskih obvestil ali vaše revije idr.

brezplacna mnozicna posta mailchimp svetovanje

Kako lahko dosežete cilje na obstoječi spletni strani ali trgovini?

Na vidnem mestu vaše spletne strani ali trgovine imejte objavljeno številko in telefon, kjer vas lahko kontaktirajo. Ta možnost je pogostokrat skrita na spletnih straneh.

Obenem v mislih imejte, iz kje prihajajo vaši bodoči obiskovalci. Ali najbolj uporabljajo namizne računalnike oziroma vas najdejo prek telefona. V primeru slednjega je zelo priporočljivo imeti spletno stran, ki je prilagojena za mobilne naprave. In temu tudi primerno postavljene kontaktne podatke na vidnem mestu.

Če imate spletno trgovino, je dobro poleg kontaktnih podatkov, imeti vidno označeno, na kakšne načine je možno kupiti vaše produkte ter ugodnosti glede dostave.

Ter nenazadnje, na spletni strani ali trgovini imate možnost za obiskovalce, da se prijavijo na vaše novičke.

 

Uspešna spletna stran: zaključek

Čeprav ima vaša spletna stran odličen dizajn, vendar na njej manjka uporabnih informacij, ki bi morebitne kupce zanimale, ni možno imeti veliko prometa in si povečati prodaje na tak način. Če še enkrat poudarimo, na spletni strani je pomembna vsebina :). Pisanje vsebine je odličen brezplačni kanal za generiranje prodaje, a kljub temu je zelo spregledan in ni široko uporabljen. Temu kanalu se z drugimi besedami tudi reče bloganje – pisanje prodajnega bloga.

Primer spletne strani, kjer ponujajo mizarske storitve in opremljevalce v Sloveniji, z uporabo tega marketinškega prijema, si lahko ogledate tukaj. V svetovnem merilu pa je spletna stran Zappos, kjer prodajajo čevlje, vedno navajan kot primer odlične spletne strani. Ima vse odgovore na spletni strani, kar zanima bodočega kupca.

V primeru, da bi potrebovali spletno stran ali trgovino, ki bi jo radi sami enostavno urejali ter tudi sčasoma nadgrajevali in spreminjali, vam priporočamo svetovno razširjen sistem za urejanje WordPress. Če potrebujete pomoč za nadgradnjo vaše obstoječe wordpress spletne strani oziroma bi potrebovali novo spletno stran, ki je prilagojena vaši blagovni znamki, nas lahko kontaktirate. Z veseljem vam bomo pomagali.

cilji spletne strani

 

Pin It on Pinterest

Shares

Delite

na družabnih omrežjih s svojimi prijatelji